11 Ağustos 2021 Çarşamba

Altın fiyatlarında kafalar karışık

Yatırımcısına şok üstüne şok yaşatan altın fiyatlarında kafalar iyice karıştı. Bu yıl içinde altının ons fiyatının 2 bin doları aşması, gram altının ise 550 lirayı geçmesi bekleniyordu. Ancak sarı metalin gramı 480 liraya geriledi. Uzmanlar, kısa süre içinde yine 530 TL seviyesini bekliyor.

BOLD ANALİZ – Altın fiyatlarında düğün yapanları sevindiren ancak yatırımcısını üzen hareketler yaşanıyor. Kovid-19 salgınının etkisiyle 2020 yılında rekorlar kıran altının ons fiyatı 2 bin doları geçmişti. Koronavirüs aşılarının bulunmasıyla düşüşe geçen sarı metalin ons fiyatı 1.690 dolara kadar geriledi. Kovid-19’da İngiliz, Brezilya ve Hindistan varyantlarının çıkmasıyla yeniden yükselen altının ons fiyatı 1.910 dolara kadar yükseldi.

ÇEYREK ALTIN 781 LİRAYA İNDİ

Altın fiyatları bu hafta içi sert düşüş yaşadı. 1.910 dolardan 1.850 dolara kadar gerileyen altının onsu önce 1.684 dolara geriledi. Ardından 1.730 dolar seviyelerine yükseldi. Uluslar arası piyasalarda yaşanan sert düşüşler Türkiye’ye de yansıdı. Aylar sonra gram altın fiyatları 480 liraya, çeyrek altın fiyatları ise 781 liraya indi.

ABD KAYNAKLI VERİLERLE 468 LİRAYA GERİLEDİ

İstanbul kapalı çarşıda kuyumculuk yapan Reşat Yılmaz, Cumhuriyet TV’ye verdiği röportajda altındaki hareketleri değerlendirdi. Yılmaz, “Altındaki sert düşüşün en büyük nedeni, Amerika FED’teki tarım dışı veri” diyen Yılmaz, “Bu piyasayı çok etkiledi. Altın onsunda çok sert düşüş yaşandı. 100 puan 5 dakika içerisinde düştü. TL ile 468 liraya kadar düştü. Ancak ülke piyasamız kapalı olduğu için işlem yapılmadı. Hareket çok sert oldu ama tekrar hızlı şekilde toparlandı. Ancak dakika bir hareketlenmeler devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

KISA ZAMANDA GRAM ALTIN 530 TL OLACAK

Türkiye’de doların 8,60 lira seviyesinde olmasının altındaki düşüşü sınırlandırdığını aktaran Yılmaz, “Bu düşüş geçicidir. Örneğin FED’in şöyle bir politikası var. Belli bir seviyeye kadar altını düşürür, orada başlar toplamaya, yüksek seviyeye taşır, orada da tekrar sert şekilde satış baskısı yapar. Bu hareket de sık sık devam eder. Daha da devam edecektir. Uzun vadede altın almak için buralar fırsattır. Çünkü düşüş gerçekten sert oldu. Tekrar biz gram altını kısa zaman içerisinde 520-530 TL bandını test edeceğini düşünüyoruz” dedi.

11 Ağustos 2021 altın fiyatları

Ons  altın                  1.732 dolar

Gram altın                482 lira

Çeyrek altın             780 lira

Yarım altın               1.560 lira

Tam altın                  3.082 lira

Cumhuriyet altını   3.174 lira

Altın fiyatlarında kafalar karışık yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder