14 Ağustos 2021 Cumartesi

HES barajında çalışanlar yakınlarını aradı belediye vatandaşı uyarmadı: AKP eliyle felaket

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini yutan selden 1 saat önce Hidroelektrik Santralde (HES) çalışanların yakınlarını su taşkınıyla ilgili uyardığı ortaya çıktı. HES barajının patlamasından ilçe halkının haberdar edilmemesi ise ölümleri artırdı. Belediyenin elektrikler kesik olduğu için vatandaşları uyaramadığı belirtilirken, sel sularına kapılan vatandaşların cesetleri tomruklar arasından toplanıyor.

BOLD ANALİZ – 400’den fazla kişinin hayatını kaybettiğine dair iddiaların dolaştığı Kastamonu Bozkurt, selden çok HES’in, tomurukların ve erken uyarılmamanın kurbanı oldu. Sosyal medya üzerinde yayınlanan görüntüler ve görgü tanıklarının anlattıkları selden çok ihmalin Bozkurt ilçesini yuttuğunu ortaya koydu.

DERE KENARINA YAYILAN TOMRUKLAR

HES kapakları patlayınca barajda biriken su biran da ilçeye indi. Dere kenarına yapılan tomruk deposundaki tomruklar da köprüleri tıkadı. Felaketten kısa süre önceki anonslarla halk yanlış yönlendirildiği için evlere kapandı. Ancak ikinci katlara kadar çıkan sel suları vatandaşları yuttu.

HES’TE ÇALIŞANLAR YÖRE HALKINI UYARMIŞ

26 senedir Kastamonu Bozkurt’ta yaşayan Kübra Çelik yaşanan sel felaketinden kısa süre önce HES’te çalışanların, polisi ve yöre halkını arayarak insanları uyardığını söyledi. Ancak vatandaşın uyarılmadığını kaydeden Çelik, “İnsanlarımızın cesetleri Abana’nın sahilinde ağaçların kütüklerin arasında duruyorlar. 4 bin kişiden binimiz kayboldu bizim. Eşimiz dostumuz komşumuz herkes gitti.” diye konuştu.

TOMRUKLAR ARASINDAN CESETLER TOPLANIYOR

Metrekareye Bartın’a göre daha az yağış almasına rağmen Bozkurt ilçesinin yok olmasında HES’in etkisine dair AKP hükumeti net açıklama yapmıyor. Sel sularıyla Karadeniz’e sürüklenen cesetler tomruklar arasından toplanıyor.

 

 

Denizden çıkarılan cesetler fabrikanın soğuk hava deposuna konuluyor: 329 kayıp başvurusu var

HES barajında çalışanlar yakınlarını aradı belediye vatandaşı uyarmadı: AKP eliyle felaket yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder