10 Ağustos 2021 Salı

Erdoğan canlarını zor kurtardıklarını söylemişti: Afganlar İstanbul’da Taliban bayrağı altında toplandı

Sınırları kalabalık gruplar halinde geçen Afgan mülteciler konusunda halkı ikna etmekte zorlanan AKP ve Erdoğan’ı yalanlayan bir görüntü daha sosyal medyada dolaşıma girdi. Erdoğan’ın Taliban’dan kaçtığını iddia ettiği Afgan mülteciler Zeytinburnu sahilde Taliban bayrağı altında gövde gösterisi yaptı.

BOLD – Afgan mülteci akınından en çok etkilenebilecek 6 Avrupa ülkesi, göçmenlere şimdiden kapıyı kapatma ve gözdağı vermek için harekete geçti. Hollanda, Danimarka, Avusturya, Almanya, Belçika ve Yunanistan, sığınma başvurusu reddedilen Afganistan vatandaşlarını göndermek istiyor. AB ülkeleri, Afganlar için bölgede güvenli göç bölgeleri olduğunu düşünüyor.

Türkiye’nin ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarından Afganlara kapıların kapatmayacağı belli oldu.

Erdoğan, El Eman diyene kapıları kapatmayacaklarını söyledi. Soylu ise, Kurtuluş Savaşı’ndan beri Türk insanının Afganlara borçlu olduğu yönünde açıklamalar yaptı.

HÜKUMETİN ÇARESİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Bu açıklamalar toplumda var olan tepkiyi daha da arttırdı. Hükumetin Afgan politikasının nedenlerini vatandaşların bilmesi gerektiğini söyleyen Birikim’den Polat Alpman, “Herkes için daha iyi bir çözüm aramanın olanaklarını sunması bakımından da elzemdir. Eğer siyasi bir karar değil de umursamazlık ya da bazı sermaye gruplarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir girişim ise kamuoyuna bunu da açıklamanın yollarını bulmak gerekir. Ancak uzun süredir ve her konuda olduğu gibi bu konuda da gerçek durumla ilgili herhangi bir açıklama ihtiyacı hissetmeyen, yurttaşların olup biten hadiselerle ilgili sorularını, kaygılarını, endişelerini gidermek istemeyen, bunu tercih etmeyen, bunun yerine eksik, bozuk, çarpık bilgilerle durumu “idare” etmeyi tercih eden siyasi iradenin belirsizlik stratejisi ya da çaresizliği devam ediyor” ifadelerini kullandı.

MUHALEFET KARŞI

AB devletlerinkine benzer düşüncelere sahip muhalefet ise Afganlar konusunda iktidardan farklı düşünüyor. “Gelisek giderler” diyen Ana Muhalefet partisi CHP’nin tavrı net. Muhalefetin Afgan politikasının temelinde, gelenlerin Taliban’dan kaçan mazlum halk olmadığı görüşü yatıyor. Gelenlerin sadece genç erkekler olması, kontrolsüz şekilde sınırı geçmeleri ve Suriyeliler örneği de vatandaştaki tepkiyi arttırıyor.

AFGANLARIN İŞGAL ETTİĞİ ZETYİNBURNU

Zeytinburnu sahilde sık sık ortaya çıkan Afganlı mültecilerin Taliban bayraklı, askeri üniformalı görüntüsü de sosyal medyada eksik olmuyor. Bugün yine bir grup Afgan Zeytinburnu sahilde gövde gösterisi yaptı. Taliban bayrağı açan ve toplu fotoğraf çektiren Afganlar “Hani Taliban’dan kaçıyorlardı” tepkisine neden oldu.

Türkiye’yi terk edenlerin hikayesi: Bir bilim adamına nasıl kıyıldı?

 

Erdoğan canlarını zor kurtardıklarını söylemişti: Afganlar İstanbul’da Taliban bayrağı altında toplandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder