12 Ağustos 2021 Perşembe

Ankara’dan ürperten görüntüler: Kontrollü iç savaşın provası mı?

Ankara Altındağ’da bir gencin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Suriyeli ve Afganlara yönelik öfke giderek artıyor. Mahallede toplanan kalabalık Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşlarken mahalleye çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Bölgeden gelen görüntüler AKP’nin uzun bir süreden beri sahneye koymayı planladığı iddia edilen ‘kontrollü iç savaşı’ akıllara getirdi.

BOLD – Ankara’nın Altındağ ilçesinde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın’ın bıçaklanarak öldürülmesinin ardından sokaklara dökülen halk, Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırdı. Yaşananlar 15 Temmuz sonrası kaybolan 107 bin silah ve AKP’lilerin dillendirdiği ‘bin yılın hesaplaşmasını’ akıllara getirdi.

İKİ SURİYELİ TUTUKLANDI

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta dün gece iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen gerilimde bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı. Bıçaklı yaralanma olayının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Cumhuriyet Başsavcılığı ise gözaltına alınan şüpheli  Y.A.A. ve A.M.A’nın savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandıklarını açıkladı.

SURİYELİLERİN EVLERİ TAŞLANDI

Gerilimin artması sonucu mahalleye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, mahalleye giriş-çıkışlar sınırlandırıldı. Yalçın’ın hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi Suriyelilerin bulunduğu evleri taşladı, işyerlerine saldırdı. Polis kalabalıklaşan grupları dağıtırken, mahallede kalabalığın sokaklarda taşlarla bekleyişi uzun süre devam etti.

‘SON BİN YILIN HESAPLAŞMASI’NIN PROVASI MI?

Bölgeden gelen görüntüler akıllara AKP’lilerin uzun süredir dillendirdiği bin yılın hesaplaşmasını akıllara getirdi. Emekli amirallerin gece yarısı bildiri sonrası sosyal medya hesabından hesaplaşma ile ilgili paylaşımda bulunan Yenişafak yazarı İbrahim Karagül, 2023 yılı öncesi yaşanacak hesaplaşma ile ilgili “Safları sıklaştırın, güçleri genişletin. Anadolu’nun her şehrini, kasabasını, köyünü, sokağını, dağını, ovasını direnç adalarına dönüştürün. 2023 öncesi son bin yılın hesaplaşması olacak” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in de kurduğu silahlı grup, 2017 yılında basına yansımıştı. Uzuner’in kurduğu ‘Kardeş Kal Türkiye’ adlı grubun ilk toplantısında “Liderimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan etrafında kenetlendik. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var” dediği ortaya çıkmıştı. Gruptakilere insansız hava aracı (drone) eğitimi verildiği belirtiliyor.

“15 TEMMUZ’DA YAPACAKLARIMIZI YAPAMADIK”

AKP’ye yakın Sevda Noyan da katıldığı bir televizyon programında silahlandığı ve komşularından ölüm listesi hazırladığını açıklayarak, “15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hala sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Biz 15 Temmuz’da esas yapacaklarımızı yapamadık. Bu çok net. Bize o fırsatı verirler mi bilmiyorum yani şu bir daha böyle bir şeye kalkışırlarsa biz o fırsatı almış oluruz bu net” demişti.

7 aylık hamile Arzu Nur Özkan’dan mektup: “Sağlık durumum kötüleşiyor, cezaevinde doğum yapmak istemiyorum”

Ankara’dan ürperten görüntüler: Kontrollü iç savaşın provası mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder