10 Ağustos 2021 Salı

Figen Yüksekdağ cezaevinden Türkiye’ye mesaj yolladı: 90’lı yılların ötesinde…

Türkiye’nin 90’lı yılların siyasi ortamından daha beter hale geldiğini belirten Figen Yüksekdağ, “Uluslararası boyutu kapsamlı olan bir suç örgütlenmesi ile yüz yüzeyiz” dedi. İktidarın bu ülkenin başında kaldığı her gün suç işlediğini vurguladı.

BOLD – Kandıra F Tipi Cezaevinde 4 Kasım 2016’dan bu yana tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yeni Yaşam gazetesinin sorularını yanıtladı.

İşte Yüksekdağ’ın açıklamalarından önemli ifadeler:

  • Tamamen tecrit durumdayız. Pandemiyi fırsata çeviren faşizm zamanında, en kötü fiziksel ve politik izolasyona maruz kalan kesim tutsaklar oldu.
  • Pandemi sürecinde her yer normalleşirken, hapishaneler gittikçe anormal değiştiriliyor. Elbette kasıtlı bir tutum. Mahpusları insan yerine koymama siyasetinin sonucu. Siyasi tutsaklara karşı çıkarılan yargı-infaz yasaları nedeniyle, yöntem ve zihniyet bakımından hapishanelerle esir kampları arasında fark kalmadı.
  • AKP-MHP koalisyonu çürümenin son aşamasına geldi. Zaten meşru yollara sahip olmadıkları iktidarı bugün tamamen gayrimeşruya batmış şekilde sürdürmek istiyorlar.
  • Devlet organizasyonu tam olarak bir mafya, tarikat, hortumculuk federasyonuna dönüşmüş durumda.
  • “Vatan bölünecek” korkusu-paranoyası yayarak, halklar arasında savaş ve nefret tohumları ekerek, bizlere karşı kışkırtarak koltuklarını korudular; bir taraftan da kendi menfaatlerine göre ülkeyi bölüp suç parselleri, kartelleri kurdular.
  • Kürt sorununda çözümsüzlük ve savaş ısrarının siyasi iktidar eli ile devletin nasıl bir suç örgütüne dönüştüğünü, yine iktidara bağlı bir suç örgütü şefinin ağzından dinliyor herkes.
  • Savaş, soygun, adaletsizlik, siyasi zorbalık düzeyi ve hakim çıkar klikleri arasında perişan edilen sosyal kesimlerin genişliği bakımından 90’lı yılları, Susurluk sürecini çok aşan ve uluslararası boyutu da kapsamlı olan bir suç örgütlenmesi ile yüz yüzeyiz.
  • İktidar bu ülkenin başında kaldığı her gün suç işliyor. Yoksulluk, yolsuzluk, adaletsizlik, organize yalan ve şiddet sarmalına alınan Türkiye toplumu için tek çıkış bu iktidarın aşılmasındadır.
  • Mevcut şartlar altında beklemek, geri durup ağırdan almak, mesnetsiz beklentilerle kendini ve başkalarını kandırmak, faşizm bataklığı tarafından yutulmak ya da onu uzantısına dönüşmek demektir. Durum son derece açık. Asıl mücadele programına ve onun etrafında buluşma, kenetlenme görevlerine yoğunlaşmak gerekiyor.

Figen Yüksekdağ cezaevinden Türkiye’ye mesaj yolladı: 90’lı yılların ötesinde… yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder