11 Ağustos 2021 Çarşamba

Yangında kullandığı ifadeler cezalık olan Gülşah İnce RTÜK’ü böyle ti’ye aldı

İtfaiye erleriyle orman yangının ortasında kalınca “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…” ifadelerini kullanan FOX TV Gülşah İnce, sözlerine ceza kesen RTÜK’le dalga geçti. İnce, “Ben de o anı kelimelerle anlatamadığımı düşünmüştüm” dedi.

BOLD –  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugün Ebubekir Şahin başkanlığında toplandı. Toplantıya tepki çeken kararlar damga vurdu.

CHP’li RTÜK Üst Kurul Üyesi İlhan Taşçı, Ebubekir Şahin’in talebiyle RTÜK toplantısından çıkarıldı. Kararın Şahin’in talebiyle oy çokluğuyla alındığını söyleyen Kurul üyesi Okan Konuralp, alınan kararları da sosyal medya hesabından paylaştı.

KABUS GİBİ…

RTÜK’ün kararları için ‘Saçmalamak’ anlamına gelen ‘Hezeyan’ ifadesini kullanan Konualp, Taşçı’nın toplantıdan çıkarılmasını kurulun hukuk tanımaz hezeyanı olarak tanımladı. RTÜK’ün yangında canlı yayın yapan televizyon kanallarına da ceza yağdırdı.  “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…” ifadesini kullanan muhabir yüzünden  FOX TV’ye para cezası verdi.

SİYASİLERE SANSÜR

Kurul, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Ağır sansür altındayız” tepkisinin de olduğu açıklamalarını haberleştiren kanalları da cezalandırdı. Konuralp, bu kararın doğrudan siyasilere sansür anlamına geldiğini aktardı.

RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. RTÜK, sansür talimatına tepkiler de dahil orman yangınlarıyla ilgili yayınları nedeniyle 6 kanala, toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. RTÜK kararına tepkiler de gecikmedi.

O ANI ANLATAMADIĞIMI DÜŞÜNMÜŞTÜM

Cezanın muhatabı olan FOX TV Muhabiri Gülşah İnce “Ben de jandarma ve ekiplerle son anda alevlerin ortasından kurtulduğumuz o anı kelimelerle anlatamadığımı düşünmüştüm” diyerek RTÜK’ün kararını ti’ye aldı.

İnce, KRT’nin ‘Korkunç görüntüler’ başlıklı haberini alıntılayarak, “Kabus ve korkunç kelimelerini kullanmıyoruz, lütfen! İyimser kelimeler seçebilir miyiz, rica edeceğim. Hele hele içinde hem HES hem de facia geçen cümleler sakın ha…” dedi.

ALEVLER GÜLE OYNAYA GELMİYORDU

Gazeteci Mirgun Cabas ise, “RTÜK yayında ‘Alevler o kadar hızlı geliyor ki, kabus gibi’ dendiği için FOX TV’ye ceza vermiş. buna ancak alevlerin kabus gibi gelmesinden sorumlu olduğunu hisseden birileri, suçunu bastırmak için ceza verir. Ayrıca evet, alevler hiç de güle oynaya gelmiyordu…” dedi.

Kastamonu’da sel HES barajını patlattı: Halk evlerin çatılarına çıktı

 

Yangında kullandığı ifadeler cezalık olan Gülşah İnce RTÜK’ü böyle ti’ye aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder