10 Ağustos 2021 Salı

Erdoğan devasa cezaevlerini kimler için inşa ettiriyor

Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Foreign Policy’nin paylaştığı uydu görüntülere sonrası gündeme gelen Erdoğan’ın yeni cezaevlerinin bilinmeyen özellikleri ve müstakbel misafirlerini son videosunda anlattı.

BOLD – ABD’nin önde gelen dış politika dergilerinden Foreign Policy Erdoğan hükümetinin son beş yıl içinde 131 cezaevi inşaatı için yaklaşık 13 milyar lira harcadığı yazdı.

Dergide yer alan uydu görüntüleri, Temmuz 2016 ile Mart 2021 arasında başlayan 131 cezaevinde inşaatı ortaya koyuyor. Türkiye Adalet Bakanlığı belgeleri ve basın raporları, Erdoğan hükümeti tarafından yaklaşık 100 ek tutukevinin planlandığını gösteriyor. Ülkenin hapishane ağının muazzam bir şekilde genişlemesi, Erdoğan hükümetinin muhaliflerine uyguladığı baskıya ve insan hakları ihlallerine yardım ediyor.

64 İNŞAAT SÜRÜYOR

Mevcut inşaat hızı, 15 Temmuz’dan önceki dört yıldakinin iki katından fazla. Bu süre zarfında, uydu görüntüleriyle 64 hapishanenin yapım aşamasında olduğu gözlemlendi. Cezaevleri hem sayı hem de boyut olarak büyüdü. 2016’dan sonra inşa edilen cezaevlerinin taban alanı bir önceki döneme göre ortalama yüzde 50 arttı.

Erdoğan hükümeti hapishane inşa etme çılgınlığını gizlemiyor. Yeni hapishanelerin eklemlenmesiyle 15 Temmuz 2016’da 180 bin olan mahkum sayısı 2019’da yaklaşık 300 bine yükseldi. Geçen yıl ilk kez, Türkiye’nin hapishane kapasitesi, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülke arasında en yüksek sırada yer aldı.

Bu haftaki videosunda Erdoğan’ın dünyanın diline düşen hapishanelerini konu edinen gazeteci Adem Yavuz Arslan, “Erdoğan bu yeni cezaevlerini kimler için inşa ettiriyor?” sorusuna yanıt aradı.

Asıl zindanda olanlar mafyatik ilişkileri olan kibirli siyasilerdir

Erdoğan devasa cezaevlerini kimler için inşa ettiriyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder