12 Ağustos 2021 Perşembe

Erdoğan’a ‘prompter’ yetmedi ‘sufle’ verdiler

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün katıldığı canlı yayında sorulara cevap verirken ‘prompter’ detayı dikkak çekmişti. Ancak yayında Erdoğan’ın prompter’ı okumakta zorlandığı anlarda gazeteci Abdülkadir Selvi’nin ‘sufle’ verdiği ortaya çıktı.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında, sorulara prompter’dan okuyarak cevap vermesi dikkat çekmiş, Soruların önceden belli olduğu yorumları yapılmıştı. Ancak Erdoğan’ın prompter’dan okumakta zorlandığı anlarda arkadan düşük bir sesle sufle verildiği de ortaya çıktı.

Sufle, tiyatro ve sinemada oyuncunun sarf edeceği sözleri hatırlatmak için bir kişinin oyuncuya kısık sesle bu ifadeleri söylemesine deniliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Erdoğan’ın katıldığı canlı yayına ilişkin “Prompterlar, fısıldamalar havada uçuşuyor. Topluma ısrarla bir başarı var havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor olmuyor” dedi.

“GAZETECİ FISILDAMASI İLE SÖYLEŞİ DE GÖRDÜ ÜLKE SAYENDE”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Erdoğan, bırak ‘sorulara’ vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende…” dedi.

Kurban Bayramı’nda partililerle bayramlaşma sırasında uyukladığı görülen Erdoğan’ın son zamanlarda sık sık prompter kullanması da sosyal medyada gündem oldu.

Ekonomist Uğur Gürses, “CB son birkaç TV söyleşisinde de belirgin biçimde prompter kullanıyor… İlginç” dedi.

“OKURKEN UYUYAKALMASINDAN DA FENA”

Uzun yıllar haber stüdyosunda prompter kullandığını belirten Gazeteci Can Dündar, “Erdoğan’ın “camdan okuma” performansının fena olmadığını söyleyebilirim. Ama tarihte,”gazeteciler”in sorusunu cevaplarken prompter kullanan bir siyasetçi var mıdır; hiç sanmıyorum. Bu, okurken uyuyakalmasından da fena.” diye yazdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, “Prompter yetmiyor bir de sufle veriyorlar fısır fısır. Herkesin iyiliği için Türkiye acilen erken seçime gitmeli…” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Portakal’da “Bir televizyoncu olarak şunu hissettim Cumhurbaşkanı’nın CNN’de cevaplarını izlerken: Erdoğan okuyor, bildiğin karşısında prompterdam okuyor gibi. Eğer öyleyse sorular önceden belli edilmis cevaplar hazırlanmış demektir. Umarim böyle değildir. Yaptilarsa da hiç şaşırmam…” dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş da, “Prompter yetmiyor bir de sufle veriliyor… Ama o da yetmiyor Abdülkadir Selvi : “Sevk edildi” diye fısıldıyor. Erdoğan : “Evrildi” diye anlıyor… Ha sevk edildi, ha evrildi… Çok da fark yok yani.” paylaşımını yaptı. 

“Hükumet şu anda seçim startını vermiş görünüyor”

Erdoğan’a ‘prompter’ yetmedi ‘sufle’ verdiler yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder