11 Ağustos 2021 Çarşamba

Kılıçdaroğlu Saray’ın kanlı planını deşifre etti

Afgan mülteciler üzerinden artan provokativ yayınlara dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu’dan, “Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim” çıkışı geldi. Son günlerde Taliban bayraklı, askeri üniformalı Afgan gençlere ait görüntüler sosyal medyada oldukça fazla dolaşıma sokuluyordu.

BOLD – ABD’nin çekilme kararı ve Taliban’ın Afganistan’daki önlenemeyen ilerleyişi, ülkeden kitlesel kaçışlara neden oldu.

Türkiye’de bu göçlerden nasibini aldı. Van’daki İran sınırı üzerinden Türkiye’ye on binlerce Afgan genci girdi ve girmeye devam ediyor.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından medyada ve sosyal medyada hemen her gün Afgan mültecilere ait skandal görüntüler yer almaya başladı.

Son olarak, Antalya’da göndere Afganistan bayrağı çeken 2 Afgan çok tartışıldı. Görüntüler mültecilere yönelik tepkileri de arttırdı.

CHP’YE KARŞI BİRLEŞELİM

Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, özellikle Afgan mülteciler üzerinden son günlerde yapılan bilinçli provokasyonun farklı niyet taşıdığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu ilk paylaşımında, “Sevgili Halkım, Son günlerde ülkemizdeki Afgan ve Suriyeli sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açıktır. Göndere Afgan bayrağı çekme, sözde gazeteci bir provokatörün verdiği mesajlar, Suriyeli bir gencin “CHP’ye karşı birleşelim” çağrıları, saldırı ve ölümler…Ben bu işin nereye gidebileceğini görebiliyorum” dedi.

SAKİN OLUN BİZE GÜVENİN

Provokasyonun Saray’dan planlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine çevirmesine izin vermeyeceğim. Biz bu sığınmacı sorununu çözeceğiz; ve tabii ki bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız misafirlerimizi. Lütfen sakin olun ve bize güvenin” ifadelerini kullandı.

Yangında kullandığı ifadeler cezalık olan Gülşah İnce RTÜK’ü böyle ti’ye aldı

Kılıçdaroğlu Saray’ın kanlı planını deşifre etti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder