13 Ağustos 2021 Cuma

CHP ve Saadet’e göre Bozkurt’ta durum vahim: Sayı 300’ü geçiyor

Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinde tablo giderek ağırlaşıyor. Resmi rakamlara göre Kastamonu’da hayatını kaybeden kişi sayısı 29 olarak açıklanırken, Saadet Partisi sadece Bozkurt ilçesinde denizden 300 ceset çıkarıldığını öne sürdü. CHP’li Altay ise kayıp başvurusu sayısının 329’a ulaştığını kaydetti.  

BOLD – AFAD, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da etkili olan yağış sonrası oluşan selde hayatını kaybedenlerin sayısının 31’e çıktığını açıkladı. Bölgeden gelen haberler ve siyasi parti temsilcilerinin açıkladığı veriler ise açıklanan sayının 10 katını aşıyor.

SAADET PARTİSİ İLÇE BAŞKANI: DENİZDEN 250-300 CESET TOPLANDIĞI DUYUMUNU ALDIK

Saadet Partisi Bozkurt İlçe Başkanı Mustafa Çukurkol, denizden henüz kimlikleri tespit edilememiş 250-300 civarında ceset toplandığını öne sürdü. TV5’de yayınlanan “Haber Merkezi” programına katılan Çukurkol, “İlçede duyumlarımıza göre yaklaşık kimliği tespit edilemeyen 250-300 cesedin toplandığını, kimliğin tespit edilemediğini henüz dedikodu olarak duymaktayız. Resmî kaynaklar bunu doğrulayacaktır, önümüzdeki saatlerde. Bizim bilgimize ulaşan, İnebolu’da bir soğuk hava deposunda 250’ye yakın cesedin tutulduğunu bilgi aldık; ama bunun doğruluğunu teyit etmek lâzım” dedi. Onlarca aracın içindeki insanlarla birlikte sürüklendiğini belirten Çelikkol, selin ikinci, üçüncü kata kadar yükseldiği binalarda birçok odaya ulaşılamadığını kaydetti.

CHP’Lİ ALTAY: KAYIP BAŞVURULARI 329’A ULAŞTI

Bozkurt’ta bulunan CHP’li Engin Altay ise sel felaketinin en ağır vurduğu yerin Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi olduğunu belirterek, şu ana kadar sel felaketinde kaybolanların kaç kişi olduğunun netlik kazanmadığının altını çizdi. Sahillerden ceset toplandığını belirten Altay, “AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi. Sahillerden cesetler toplanıyor, bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” dedi.

 

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani’nin yeğeni Zorlu’nun iş jeti ile Dubai’ye kaçtı

CHP ve Saadet’e göre Bozkurt’ta durum vahim: Sayı 300’ü geçiyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder