14 Ağustos 2021 Cumartesi

Erdoğan Libya Başbakanı’ndan 5 milyar dinar istedi

Gazeteci Zeynep Gürcanlı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Libya’dan para istediğini yazdı. Gürcanlı, “Libya heyetinden sızan bilgiler, Erdoğan’ın Dibeybe’den acilen Türkiye için 5 milyar dinarlık bir kaynak çıkartmasını istediğini gösteriyor” dedi.

BOLD – Dünya gazetesi yazarı Zeynep Gürcanlı, “Zor zamanlar, zor sorular” başlıklı bir yazısında, Erdoğan’ın geçen hafta Libya Geçici Hükümetinin Başbakanı Dibeybe ile görüştüğüne dikkat çekti.

ARAP BASININDA ÇIKAN HABERLER

İstanbul Vahdettin Köşkü’ndeki görüşmenin sürpriz isimlerinin ise, Libya ve Türkiye Merkez Bankası Başkanları olduğunu kaydeden Gürcanlı, “Libya heyetinden sızan bilgiler, Erdoğan’ın Dibeybe’den acilen Türkiye için 5 milyar dinarlık bir kaynak çıkartmasını istediğini gösteriyor. Bu meblağ, hem Türkiye’nin Libya’da yaptığı askeri masraflar, hem de Türk şirketlerinin Libya’dan ödenmeyen alacaklarının bir kısmının karşılanması için istenmiş Arap basınında çıkan haberlere göre” diye konuştu.

ANKARA’NIN MALİ SIKIŞIKLIĞI ARTIYOR

Gürcanlı, “Bir de buna aynı hafta içinde, Güney Kore ile yapılan ve Merkez Bankası rezervlerini -geçici de olsa artıya çıkaracak swap anlaşmasını ekleyin. Belli ki Ankara’da mali sıkışıklık kendisini iyiden iyiye hissettiriyor” bilgisi verdi.

AB mülteci geçişini önlemek için Yunanistan sınırında Zeplin uçuruyor

Erdoğan Libya Başbakanı’ndan 5 milyar dinar istedi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder